Esküvői ceremóniák – Mik a legtrendibb választások 2022-ben?

A szertartások első eleme a szülői áldás. Ekkor az örömapa az oltárhoz kíséri a menyasszonyt, leveszi a fátylat az arcáról, és az ujjával egy keresztet rajzol a homlokára.

Ez egy nagyon szép momentum, mert benne van a biztos háttér, ahonnan jön a lány, és benne van az elengedés is.
A klasszikus ceremónia elemek, mint a fogadalom, gyűrűhúzás stb mellett egyre népszerűbbek az egyedi ceremóniák.
Ezek biztosan feldobják a szertartás menetét, hiszen eltérnek a már mindenki által megszokott jól bevált elemektől.

Milyen esküvői ceremóniát válassz?

Számtalan lehetőség van arra, hogy egyedivé tegyétek szertartásotokat. Ha jól sikerül a választás, akkor a hatás garantált lesz mindenki számára.
Olyan ceremóniát válasszatok, ami hozzátok a legközelebb áll, számotokra valamilyen jelentéssel bír, és magatokénak tudjátok érezni.
Lesz elég dolog a nagy napon amin izgulhattok, a ceremónián már csak adjátok át magatokat az érzésnek.

Kötélceremónia

2 ember összeköttetését, közös útjának kezdetét jelképezi, tökéletes kiegészítője lehet az egyházi szertartásnak is, mivel a kezdetekben a kötelek a férfit, a nőt és Istent jelképezték. Viszont mára ez a vallásos szemlélet háttérbe szorult, és a jól megszokott két külön életút egy közös új életbe fonódását jelképezik az összeszőtt kötelek. Ennél a ceremóniánál is megvan a mozgási teretek, a rátok jellemző színekkel varázsolhattok egyedi hangulatot a szertartásra. A ceremónia során a három kötelet összefonva látványos dekorációs elemet készíthettek közös otthonotokba. Sok sok év múltán is nagyon jól fog mutatni.

Tipp: A köteleket tartó táblát vagy képkeretet alapvetően a Nevetekkel és az esküvő dátumával ellátva készítjük, viszont lehetőségetek van egyedi idézet vagy esetleg dalszöveg részlet megadására is.  Az esküvői ceremónia táblák tökéletes kiegészítői a közepes méretű tábla állványok, melyet IDE kattintva tekinthettek meg.

kötélceremónia tábla
esküvői ceremóniák
lakatceremónia tábla

Lakatceremónia

A szerelmespárok már régóta egy lakattal pecsételik meg szerelmüket, manapság már az esküvői ceremóniákon is. Gondoljunk csak arra a töménytelen lakatra, melyet a híres lakatfalakon helyeztek el az ijfú párok. Nos ennek a szép gondolatnak a menetén az esküvőkön is egyre többször találkozhatunk lakatceremóniával, mely kétféle módon történhet. Az egyik esetben az ifjú pár mindkét tagja két lakatját összezárják, majd a kulcsot átadják a szertartásvezetőnek, esetleg szabadtéri esküvőn egy héliumos lufi segítségével az ég felé küldik. Vannak párok, akik megőrzik a kulcsokat és medálként viselik azokat nyakláncukon. Ezzel jelképezve az örök összetartozást, a közös életút kezdetét. A másik lehetőség az, ha egy különleges dupla, kulcs-nélküli, szívecskéket szimbolizáló lakatot zárnak össze közösen a házasulandók. 

Óraceremónia

Az esküvői ceremóniák egyik legnépszerűbb verziója következik a sorban. Az óraceremóniánál a kimondott igenek időpontjában indítjátok el az órát, ezzel jelképezve közös életetek kezdetét. Ahogy a kismutató nem működhet a nagymutató nélkül, úgy fonódik össze a Ti életetek is ezután a házasság szövetségében.

Ez az óra később dísze lehet otthonotoknak, melyre jó érzéssel tekinthettek minden alkalommal, mikor kíváncsiak lesztek az időre.

Tipp: Egyedi mintákkal és idézetekkel tehetitek még emlékezetesebbé az óraceremóniát

 
óraceremónia
időkapszula ceremónia

Időkapszula ceremónia

A kapszulába bármilyen szövegeket és cetliket elhelyezhettek, ami majdan az Esküvőtök pillanatára emlékeztethet, aznapi újság, egy aznap készült fotó. Fogadalmakat is írhattok egymásnak, de a násznépet is megkérhetitek arra, hogy üzenjenek nektek a jövőben. Tippeljék meg hány gyereketek lesz, milyen neműek vagy épp azt, hogy lesz a háziállatotok vagy sem. Az időkapszulát lezárhatjátok egy, három vagy akár tíz évre is, ez is csak rajtatok áll és, hogy mennyire vagytok kíváncsi természetűek.

Az időkapszula felnyitása jó alkalom arra is hogy összegyűljetek megint a nász-néppel. Garantáltan jót fogtok nosztalgiázni, újraélitek a szép emlékeket, ráadásul ha éppen megoldandó problémátok lenne a kapcsolatotokban, akkor sokat segíthet az üzenetek pozitivitása.

Tipp: A vendégeknek előre elkészített cetliken tegyétek fel a megtippelendő kérdéseiteket, akár vicces fogadásokat is köthettek

Ha bármilyen kérdésed maradt az esküvői ceremóniákkal kapcsolatban, keress fel Minket elérhetőségeink bármelyikén.

Ha naprakész szeretnél maradni kövess Minket a Facebookon is.